Életvezetési tanácsadó coach

ISKOLAKEZDÉSI AKCIÓ! MUTASSON PÉLDÁT GYERMEKÉNEK ÉS TANULJON VELE. VÁSÁROLJON MA ÉS A KÉPZÉSI CSOMAG ÁRA 
123.000 helyett csak 61.500 FT + (amennyiben a számlát az akció időtartama alatt kiegyenlíti)

ÉLETVEZETÉS TANÁCSADÓ LEVELEZŐ tananyag témakörei

Mivel foglalkozik egy életvezetés tanácsadó?

A életvezetés tanácsadó nem oldja meg helyetted a problémát. De néz, lát, figyel, terel! A sporthasonlatnál maradva: bekiabál a pálya széléről.A játékos vagy úgy csinálja, ahogy mondta, vagy nem, de biztosan nem úgy, minta semmi nem történt volna. A életvezetési tanácsadó dolga az, hogy “bekiabálja” a friss tudást. A életvezetési tanácsadó egy megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat. Életvezetési tanácsadás során a életvezetési tanácsadó elősegíti, hogy az egyének és teamek hatékonyabban valósítsák meg céljaikat, miközben tanulnak, és fejlődnek. A életvezetési tanácsadóing nem tanácsadás. A életvezetési tanácsadó alapelve, hogy az ügyfél tudja a választ a problémájára, csak emlékeztetni kell rá. Az általános receptek és kész megoldások gátjává válnak az alkotó gondolkodásnak.

A életvezetési tanácsadás nem terápia.

A életvezetési tanácsadó egy humán szolgáltatást nyújtó szakember. A életvezetési tanácsadó tudományosan bizonyított módszerekkel segíti az ügyfeleit fejlesztendő területeik meghatározásában. Szakmai és személyes céljaik pontosításában, és hatékonyabb megvalósításában. A életvezetési tanácsadó dolgozhat az üzleti életben, és foglalkozhat személyes ügyfelekkel is. Az üzleti életben elsődleges feladata a vezetők, és a kulcs szerepben lévő munkatársak, valamint munkacsoportok fejlesztése az üzleti eredmények növelése, és a munkatársi elégedettség erősödése érdekében. A személyes szférában az ügyfél életminőségének javítását szolgálja a legfontosabb életterületeken: család, karrier, egészségi állapot, közösség, lelki fejlődés, belső harmónia. A életvezetési tanácsadó által alkalmazott eszköztár elsődleges elemeit a segítő pszichológia nem gyógyító célú felhasználása.

A megfelelően alkalmazott életvezetési tanácsadás segít kibontakoztatni a meglévő képességeinket, inspirálóan hat, növeli az akaraterőnket, és eszünkbe juttatja azokat a megoldásokat, amelyek bennünk vannak, de egyedül nem biztos, hogy megtaláltuk volna őket. A életvezetési tanácsadónkkal kialakított kölcsönös bizalmon, és tiszteleten alapuló együttműködés révén új szemszögből kezdjük látni a régi problémáinkat is, ezáltal hatékonyabban tudunk reagálni rájuk. A életvezetési tanácsadó ebben a folyamatban egy olyan szakember, aki meghallgat, kérdéseivel elgondolkodtat, visszajelzéseivel fejleszt, és megerősít, jelenlétével lelkesít bennünket. A  életvezetési tanácsadó nem terapeuta, nem tanár, nem menedzser, és nem lelki vezető, legfőbbképpen pedig nem botcsinálta guru, hanem egy szakember, aki jártas a életvezetési tanácsadóing folyamat, és eszköztár alkalmazásában, és megfelelő szakmai, és etikai szabályok mentén, egyenrangú partnerként segít bennünket életünk egy-egy kihívását eredményesen megoldani.

Életvezetési tanácsadó képzésünk azon túl, hogy nagymértékben fejleszti a személyes hatékonyságot, felkészíti a résztvevőket arra, hogyan segítsék a környezetükben élőket. A négy hónapos alapképzésünkkel alkalmassá válik a résztvevő, hogy önállóan, életvezetési tanácsadó területen  dolgozni tudjon.

Milyen életkor az ideális egy életvezetési tanácsadónak?

Ez a tevékenység nincs életkorhoz kötve, mint a többi segítő foglalkozás sem. Az az ideális, ha minél több élettapasztalattal rendelkezel, ha minél több dologban kipróbáltad már magadat, átéltél jót és rosszat egyaránt, és működő életstratégiát alakítottál ki magadnak, azaz érett személyiség vagy.

Életvezetési tanácsadó tanfolyam során elsajátítandó ismeretek

 1. Erős önismereti alapok
 2. Érzelmi intelligencia
 3. Kérdezéstechnika
 4. Motiváció
 5. Konfliktus-és stresszkezelési ismeretek
 6. Időtervezés és – gazdálkodás
 7. Empátia és tolerancia
 8. Széleskörű támogató eszköztár
 9. Manipulációs technikák

A fő kompetenciák, amivel egy életvezetési tanácsadónak rendelkeznie kell:

 • Értő figyelem
 • Jó megfigyelőképesség
 • Analizáló képesség
 • Etikus magatartás
 • Kiváló kommunikáció
 • Jó időbeosztás
 • Empátia
 • Pozitív személyiség
 • Kreativitás
 • Képesség a konstruktív visszacsatolásra

A tanfolyam sikeres teljesítése esetén a tanfolyam elvégzéséről tanúsítvány kerül kiállításra. Életvezetési tanácsadó minősítés, és oklevél kerül kiállításra.

ISKOLAKEZDÉSI AKCIÓ! MUTASSON PÉLDÁT GYERMEKÉNEK ÉS TANULJON VELE. VÁSÁROLJON MA ÉS A KÉPZÉSI CSOMAG ÁRA 
123.000 helyett csak 61.500 FT + (amennyiben a számlát az akció időtartama alatt kiegyenlíti)